• English
0040 771 466 233 contact@tourguidebrasov.ro
Sibiu

Scurtă descriere a traseului

Sumar

În acest tur de o zi vă veți delectacu o mare varietate de obiective: o biserică subterană ortodoxă ctitorită de etnicii români obligați să treacă la catolicism, o moară tradițională de apă, cea mai veche din Țara Făgărașului, Cetatea Făgărașului, cea mai bine conservată cetate din estul Europei, ruinele singurei abații cisterciene rămasă din România și, bineînțeles, centrul istoric al orașului Sibiu. Urmează drumul înapoi la cazare, în Brașov.

 

Detaliat

După plecarea de la cazarea dv. din Brașov, se merge pe DN1 ce leagă Brașov de Sibiu, paralel cu Munții Făgărașului. Prima oprire este la Complexul ortodox  Șinca Veche, unde se află o biserică rupestră, săpată în pământ de către creștinii ortodocși. Istoricii spun că templul este unic în lume. A folosit ca loc de refugiu de către călugării ortodocşi hăituiţi de Maria Tereza pentru a trece la catolicism. La mică distanță, în satul de lângă, Ohaba, se află cea mai veche moară de apă, încă funcțională, din Țara Făgărașului. Veți putea vedea cum funcționează, proprietarii vă pot servi cu o cafea sau un ceai. Urmează Cetatea Făgăraș, una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăți din Europa. Construită între sec. XIV-XVII, a avut multiple destinații: reședință princiară, cetate de scaun, garnizoană militară a armatei austriece, iar după 1918, a armatei române, închisoare politică (anii 50-60), iar astăzi muzeul Țării Făgărașului. Urmând apoi mai departe drumul spre Sibiu, ultima oprire se face la Cârța, unde se află unica ruină a unei mânăstiri cisterciene de pe teritoriul României, datată din prima jumătate a sec. al XIII-lea.

 

La Sibiu, destinația principală, se va vizita centrul istoric a celei mai importante așezări săsești din Transilvania. Se pot vedea încă vechile ziduri și turnuri de apărare, care înconjurau orașul medieval, pentru a-l proteja împotriva năvălirilor dușmane. Arhitectura, ca și în celelalte orașe medievale din Transilvania, este una vest europeană, germană. Principalele atracții sunt, înafară de pietonalele și străduțele înguste specifice vechilor cetăți medievale: Piața Mare, cu Primăria și Muzeul Brukental, Turnul Sfatului, din vârful căruia se poate admira panorama orașului, Piața Mică, Biserica Ursulinelor, Podul Minciunilor, Catedrala Evanghelică, Catedrala Ortodoxă.

Apoi, după o zi plină de obiective turistice, istorie, peisaje și informații, veți fi conduși înapoi, pe același drum, spre Brașov.

Itinerar

  • Plecare Braşov
  • Mânăstirea rupestră Şinca Veche
  • Moara cu apă Ohaba
  • Cetatea Făgăraş
  • Ruinele mânăstirii cisterciene Cârţa
  • Sibiu
  • Întoarcere Braşov

Preț

1-2 pers. – 110 euro/grup

3-4 pers. – 150 euro/grup

La peste 4 pers. prețul se negociază.

 

Lungime traseu: 300 km
Durată: aprox. 10 ore

Tour Guide Brasov
Copyright © 2021 Tour Guide Brasov - All rights reserved. Developed by Gabrielu