• English
0040 771 466 233 contact@tourguidebrasov.ro
Maramureș

Scurtă descriere a turului

Maramureșul este una dintre cele mai frumoase și pitorești regiuni din România, datorită peisajelor deosebite dar și a populației care îl locuiește, de-a lungul generațiilor lăsându-și amprenta asupra arhitecturii, în special din lemn, obiceiurilor și tradițiilor. În Maramureș oamenii încă se mai îmbracă la diferite ocazii cu costume tradiționale, încă mai există meșteri care sculptează în lemn, încă mai există gospodării tradiționale și obiceiuri neschimbate de sute de ani.

Datorită multitudinii de obiective care pot fi vizitate, acest tur are o durată de minim patru zile, având în vedere că practic două zile se petrec pe drum, deci ar rămâne alte două zile de petrecut efectiv în regiune. Se poate însă întinde pe o durată mai lungă, depinzând de timpul alocat de dumneavoastră pentru acest sejur.

Recomand ca pe timpul șederii în Maramureș, cazarea să fie la o familie din Poienile Izei, unde puteți intra în contact direct cu o familie de localnici, puteți vedea și simți viața la țară. Gazda este prietenoasă, puteți participa la anumite activități gospodăreşti, cum ar fi mulsul vacii, gătitul etc. Deasemenea, gazda va prepara mâncăruri specifice zonei, cu majoritatea ingredientelor din producția proprie sau produse locale. Din acest loc se poate ajunge la majoritatea atracţiilor în cel mai scurt timp, satul fiind în centrul Maramureşului.

Cele mai importante și interesante locuri de vizitat din această regiune, sunt: bisericile de lemn vechi de câteva sute de ani, pictate înauntru, multe dintre ele în patrimoniul UNESCO, mânăstirea Bârsana, mânăstirea Botiza, mânăstirea Săpânța – cu o înălțime de 78 metri, e considerată cea mai înaltă biserică de lemn din lume, Cimitirul vesel din Săpânța, Mocănița de pe Valea Vaserului – tren cu locomotivă cu aburi, muzeul Memorial din Sighetul Marmației – fostă închisoare comunistă, cu cimitirul săracilor, muzeul satului maramureșan, câteva ateliere de sculptură din lemn și lista poate continua.

Pentru acest tur, locul de preluare și cel de sfârșit nu trebuie să fie neapărat Brașovul, deși este de preferat, ci poate fi oriunde pe o rază de aprox. 200 km de Brașov. Pentru detalii, nu ezitați să ne contactați prin email sau telefon.

Principalele obiective

  • Muzeul Memorial din Sighetul Marmației
  • Muzeul Satului din Sighetul Marmației
  • Cimitirul Vesel din Săpânța
  • Mânăstirea Săpânța
  • Mocănița, Vișeul de Sus
  • Mânăstirea Bârsana
  • Mânăstirea Botiza
  • Bisericile de lemn patrimoniu UNESCO

 

Prețuri

1-2 pers. – 120 euro/grup/zi

2-3 pers. – 140 euro/grup/zi


 

Inclus

Transport

Ghidaj

Cazarea ghidului

Taxe de parcare

Wi-Fi

Exclus

Cazarea turiștilor

Mesele, băuturile

Intrările la muzee


 

Atenție

Cazarea la Poienile Izei este recomandată. Dar se poate face de către dv. dacă aveți alte preferințe. În preț este inclusă numai cazarea ghidului.

Tour Guide Brasov
Copyright © 2021 Tour Guide Brasov - All rights reserved. Developed by Gabrielu