• English
0040 771 466 233 contact@tourguidebrasov.ro
Castelul Peleș și Târgoviște

Descrierea turului

Sumar

În acest tur de o zi, cu plecare și întoarcere în Brașov, veți avea ocazia de a vizita două locuri speciale din fosta Țară Românească: Sinaia și Târgoviște. În Sinaia se află cea care până în 1947 a fost reședința de vară a Casei Regale a României, complexul Peleș, iar în Târgoviște, fostă capitală a Țării Românești, alte două obiective pe cât de diferite, pe atât de importante istoric: Curtea Domnească, reședința cunoscutului domnitor Vlad Țepeș Dracula și locul unde a fost judecat și executat cuplul Ceaușescu.

Detaliat

Pe cât de interesante, pe atât de diferite și întinse în timp sunt obiectivele acestui tur, din secolul al XV-lea, până la sfârșitul anilor ’90. Ca diversitate a reliefului deasemenea, din depresiunea Brașovului se trec Munții Carpați de la N la S pentru a se ajunge la șes, în Târgoviște.

De-a lungul drumului, veți afla amănunte și descrieri ale locurilor prin care treceți, acestea fiind pline de istorie. La Sinaia veți vizita complexul Peleș, compus din palatele Peleș și Pelișor, grădinile și clădirile adiacente. Aici ne vom axa pe istoria Familiei Regale a României și a Castelului Peleș.

O dată ajunși în Târgoviște, vechea Curte Domnească vă introduce în atmosfera medievală, cu bisericile, ruinele a ceea ce a fost capitala Țării Românești, și cu turnul Chindiei, care se pot vizita. Aici, printre alții, a domnit în sec. al XV-lea cunoscutul voievod Vlad Țepeș Dracula. Veți afla de la ghid amănunte despre viața domnitorului, ce e mit și ce e realitate, precum și alte detalii ale acelor vremuri.

Tot în Târgoviște se află fosta unitate militară unde, în decembrie 1989, au fost aduși și ținuți în captivitate, judecați iar apoi executați, cei doi dictatori, cuplul Ceaușescu. La ora actuală această clădire este muzeu. Se poate vedea, de asemenea, locul execuției – prin împușcare -, totul rămas neschimbat. Ghidul vă va introduce în istoria acelor zile fierbinți, dar și alte aspecte ale vieții și societății românești în perioada comunistă.

Interesant este insăși micul centru istoric al orașului Târgoviște, cât a mai rămas ca prin minune scăpat de neiertătoarele demolări ale regimului comunist, pentru a face loc blocurilor de locuințe și clădirilor „muncitorești”.

În urma acestui tur, orice persoană își poate face o idee despre istoria României. Cel total necunoscător va căpăta niște cunoștințe de bază despre țara în care se află și poate stă numai pentru câteva zile, iar cel mai ”informat” va afla detalii și va putea să își satisfacă mai bine nevoia de cunoaștere.

Itinerar

  • Plecare din Braşov
  • Castelul Peleş şi Pelişor
  • Curtea domnească din Târgoviște
  • Centrul vechi Târgoviște
  • Muzeul detenției cuplului Ceaușescu
  • Întoarcere în Braşov

Preț

1-2 pers. – 90 Euro/grup

3-4 pers. – 130 Euro/grup

 

Lungime traseu: 250 km
Durată: aprox. 9 ore

Tour Guide Brasov
Copyright © 2021 Tour Guide Brasov - All rights reserved. Developed by Gabrielu