• English
0040 771 466 233 contact@tourguidebrasov.ro

De ce să vizitaţi România?

Pentru că este una dintre cele mai frumoase şi mai complete ţări din lume, având în vedere că nu este o ţară prea mare ca suprafaţă (238.391 km²): vara puteţi să vă scăldaţi şi să faceţi plajă pe litoralul Mării Negre, iarna să schiaţi în Poiana Braşov sau Valea Prahovei.  Puteţi vizita bisericile fortificate din Transilvania, unice în lume sau Delta Dunării, a doua cea mai mare deltă din Europa (3.446 km²). Puteţi să vă trataţi de diferite afecţiuni într-una din salinele din ţară sau într-o staţiune balneo-climaterică sau puteţi practica sporturi extreme: alpinism, parapantă etc.

În România găsiţi toate formele de relief existente: câmpie (Câmpia Română, Câmpia de Vest), podiş (Podişul Transilvaniei), dealuri (zona dintre Munţii Carpaţi şi câmpie), munţi (Munţii Carpaţi şi Munţii Dobrogei), mare (Marea Neagră), o bogată reţea de râuri, Fluviul Dunărea (cu cel mai lung traseu în România – malul stâng 1.050 km), Delta Dunării (unde Dunărea se varsă în Marea Neagră).

Deasemenea, găsindu-se la mijlocul distanţei dintre Ecuator şi pol (chiar pe paralela 45), România oferă o climă echilibrată şi completă: sunt veri călduroase şi chiar caniculare şi ierni cu multă zăpadă şi geroase; iar datorită influenţei în egală măsură a climei umede, mediteraneene, dar şi celei uscate, siberiene, vremea însorită şi senină alternează cu cea ploioasă.

România este o ţară cu o istorie bogată şi zbuciumată, fiind la intersecţia multor drumuri, între mari imperii, de aici şi cu un mare număr de etnii, dar şi cu un bogat pachet de obiceiuri şi tradiţii. Însă cu toate acestea, poporul român, băştinaş, s-a păstrat de-a lungul istoriei compact, având strămoşi, obiceiuri, tradiţii şi limbă proprii. Poate greu de crezut, dar toate aceste naţionalităţi care trăiesc pe teritoriul României convieţuiesc paşnic, se respectă şi sunt un exemplu pentru toată Europa şi chiar lumea pentru bună înţelegere şi toleranţă religioasă.

Iar un lucru foarte important este că România este o ţară foarte sigură, din toate punctele de vedere: nivelul infracţional este scăzut, atacurile teroriste inexistente, sistemul politic este ales democratic, presa este una liberă, extremismul este străin acestor meleaguri, lipsesc fenomenele meteo extreme, România este membră N.A.T.O. (din 2004) şi a Uniunii Europene (din 2007).

De ce să vizitaţi Transilvania?

Dintre toate regiunile României, Transilvania oferă cea mai mare diversitate de relief, este cea mai pitorească, are cele mai multe legende, este în centrul ţării, este cea mai bogată şi reprezentativă regiune.

Fiind un ţinut de graniţă şi cu Moldova – la est şi cu Ţara Românească – la sud, de unde s-au împrumutat multe obiceiuri şi tradiţii culinare, având o importantă etnie maghiară şi una săsească, în Transilvania găsim o combinaţie şi o diversitate foarte mare de tradiţii, obiceiuri, stiluri arhitectonice, religii, lăcaşuri de cult, toate acestea fiind, bineînţeles, foarte interesante din punct de vedere turistic. Aici nu vă puteţi plictisi, găsindu-se puncte de interes pentru orice gen de turist, putându-se vizita: natură sălbatică, trasee montane, biserici, mânăstiri, castele, cetăţi, oraşe medievale, locuri liniştite sau, dimpotrivă, cluburi de noapte, restaurante, parc de aventuri, parcuri acvatice, sprturi extreme etc.

De aceea, dacă aveţi numai câteva zile la dispoziţie pentru a vizita România, dacă vreţi să cuprindeţi cât mai multe aspecte ale vieţii şi geografiei ţării noastre, cel mai indicat este să veniţi în Transilvania.

De ce să vizitaţi Braşovul?

Pentru că din punct de vedere turistic, Braşovul este situat în cel mai avantajos punct al Transilvaniei sau chiar al României; şi asta din următoarele considerente.

În primul rând, Braşovul se află în partea de sud-est a Transilvaniei, ceea ce înseamnă că de aici se pot vizita, chiar şi într-o zi, şi alte regiuni (de ex. valea Prahovei, castelul Peleş, Bucureşti – capitala ţării, salina Slănic Prahova, şoseaua Transfăgărăşan). Tot aşa, se pot face excursii şi în alte părţi ale Transilvaniei, de ex. Sighişoara (unicul oraş-cetate locuit din România), Sibiu, casteul Bran, siturile rurale Prejmer, Viscri.

În al doilea rând, însuşi Braşovul este un obiectiv turistic extrem de interesant, având o istorie complexă (prima atestare documentară în anul 1235, dar cu rădăcini din perioada neoliticului), fiind încadrat într-un peisaj mirific, înconjurat de munţi, chiar la poalele muntelui Tâmpa (care începe din centrul oraşului), cu o parte medievală, din care se păstrează vechile ziduri de fortificaţie, cu turnuri de apărare şi, bineînţeles, cu partea nouă a oraşului, construită în ultimul secol.

În al treilea rând, judeţul Braşov oferă cele mai multe unităţi de cazare din ţară, cu o creştere foarte mare în ultimii ani, ceea ce înseamnă o varietate foarte mare pentru cerinţele dumneavoastră. În imediata apropiere a Braşovului se află cei mai mulţi munţi, ce pot fi parcurşi la pas, ca excursie chiar şi de o zi: Piatra Mare (1.844 m, cu canionul 7 Scări şi cu tiroliana), Postăvarul (1.799 m, cu pârtiile de ski), Ciucaş (1.954 m), Bucegi (2.507 m, cu platoul cuprinzând Babele, Sfinxul şi Crucea, construită în memoria eroilor români căzuţi în primul război mondial, la altitudinea de 2.291 m,  intrată în Cartea Recordurilor ca cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan) şi Piatra Craiului (2.238 m). De asemenea, în jurul Braşovului veţi găsi cea mai mare varietate de obiective turistice, cuprinzând cele mai diversificate gusturi şi domenii.

Tour Guide Brasov


Copyright © 2019 Tour Guide Brasov - All rights reserved. Developed by Gabrielu